26 Şubat 2015 Perşembe

Google Adwords Nedir?

google adwords
Merhaba arkadaşlar. Bugün size kısaca google adwords’ ten bahsedeceğim. Bu kısaca aslında şu işe yarar : google da reklam vermenize google reklamları diye tabir edilen görüntülü reklamcılık arama ağı reklamcılığı veya video reklamcılık gibi bir çok şekilde reklam vermenize olanak sağlayan bir sistemdir. Biliyorsunuz google dünyada çok popüler bir arama motoru bu nedenle google’ da reklam vermek birçok kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Google Adwords de tam olarak bunu yapıyor. Siz firmanızın, sitenizin, veya kurumunuzun ürettiği bir ürünü google ‘ da reklamını yapabilmenizi sağlayan bir araçtır adwords. Peki nasıl yapılır. Öncelikle bir google hesabınızın olması gerekiyor. Sonra adwordse girebilirsiniz. Ve reklamınızı oluşturup belli bir faturalandırma bilgisi girince reklamınız google da yayınlanacaktır. Aşağıdaki linkten google adwordse girebilirsiniz. Sistem tıklama başı maliyet gibi işliyor. Yani reklamınıza tıklayan bir müşteri için para ödüyorsunuz. Bu da riskli bir durum tabi ama reklama tıklayan gerçekten müşteri olursa sorun yok alışveriş yapar siz kazanırsınız belli miktar da kar edebilirsiniz.

Bugün google adwords hesaplarını ajanslar yönetiyor. Ajanslara başvurarak da büyük firmalar google da reklam verebiliyor. Google adwordsü bilen biri de pek hala bunu yapabilir ve ajans olup para kazanabilir. Veya bir ajansta çalışabilirsiniz. Reklam ajansı J. Belli sertifikaları da edinebilirsiniz. Bu şekilde kariyer bile yapılabilir. Deneyim ve tecrübe olur. Neyse google adwords de bilgilerim bu kadar ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.