19 Şubat 2015 Perşembe

Girilen Cümlenin Kaç Karakterden Oluştuğunu Hesaplayan C Programı

C programı
Merhaba arkadaşlar ekrandan girilen bir cümlede kaç karakter olduğunu c programıyla kolay bir şekilde hesaplayabiliriz. Bunu yazmak zor ve karmaşık bir iş değil tabi ki biraz bazı konuları bilmek yeter. Bu program basit görünse de bunun türevlerini siz düşünün. Mesela bir dosyadaki karakter sayısı, dosyadaki sessiz, sesli karakterleri, dosyadaki büyük,küçük harfleri aklınıza ne geliyorsa artık.
Daha genişleteyim bir dosyadaki cümle başlarını büyük harfe çeviren veya yazım kurallarını denetleyen kaç kelime, kaç satır bunları hesaplayan bir program işte hayal gücümüzün sınırı daha nereye kadar yazabiliriz ki bu kadarı bizim hayalimiz eminiz ki sizin de hayal gücünüze yeni ilhamlar kazandıracak şeylerden bahsetmiş olduk. Birazdan aşağıda kodları yazacağım C programlamayı seviyorum her programcının kendi dilini sevdiği gibi. Eğer daha değişik yazılması imkansız gibi görülen bir program fikriniz varsa yazabilirim ve sitede yayınlarım. Mesela kendi kendisini çalıştıran ve compile eden bir c programı gibi. Böyle bir program yazılabilir mi ? Evet :)
Veya herhangi bir denklemi ekrandan girip o denklemi kullanacağınız bir c programı veya kendisini güncelleyen bir c programı bunları yazdım ileride paylaşacağım.

Malum kodlar aşağıdadır :

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<windows.h>
int main()
{ char a[80];
  int i;
  system("color b1");
  printf("\n Bir Cumle giriniz : ");
  gets(a);
  for(i=0;a[i]!='\0';i++); 
printf("\n Karakter sayiniz : %d ",i);
system("pause"); 
return 0;  
}

Evet yukarıda gördüğünüz mavi ile yazılmış C kodları yer almaktadır. Görsele de önem veren kodlama anlayışımızla tamamıyla kullanıcıya hitap eden bir programdır. Bir sonraki yazıda bir dosyadaki karakterlerin sayısını hesaplayan bir c programı paylaşacağız. ☺☻♥