10 Ocak 2015 Cumartesi

Torpilci Bankalar

Örnek bir bankaMerhabalar. Uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başladık hayırlısı bir kaç gün atladık ama onu da boşluğunu gidereceğiz. Bugün konu olarak bankada tanık olduğum ve rahatsızlık duyduğum bir sistemden bahsedeceğim eskiden yoktu böyle bir şey yeni icat etmişler berbat bir sistem olmuş ve torpile dayalı. Yani çok olumsuz bir durum buradan da bankacıların sadece yada çoğunun dünyevi düşüncelere sahip olduğunu göreceğiz.
Şimdi sistemden bahsedeyim. Bilirsiniz çoğu bankada artık sıra numarası alınarak gişede işlem yaptırmak için beklenir ve fiş alınır, sıra numarası beklenir ve sıranız gelince işleminizi yaparsınız. Buraya kadar normal sonrası asıl problemli olan yer. Asıl problem şu ki; sıra numarası alırken müşteri numarası yada TC kimlik numarası girilerek sıra numarası alan biri ve bunları kullanmadan sıra numarası alan birinden daha önce sıraları görülür. Yani geç de gelseler önünüze geçerler. Bu da bazı bankaların kirli bir oyunudur.

Bu resmen sıra hakkınızın gasp edilmesidir ve bu bir torpil ve adam kayırmaktır. Bu sözler biraz fazla olmuş gibi olabilir en azından küfür etmiyorum. Şahsen başıma geldi. Şöyle de düşünebilirsiniz mesela hala bankamatiklerde zaman zaman kuyruk olur. Bu kuyrukta arkanızdan biri sizin önünüze geçse ne derdiniz, bunun doğru olmadığını bilir herkes, ama baktılar bu işe bir kılıf uydurunca milletin sesi çıkmıyor o zaman devam. Bu haksızlığa bugün modernlik ile nitelendirilmesi durumu da var hiç kimse buna modernlik diyemez derse de o kişi bu işin içinde ve faydalanıyordur.

 "Şimdi diyeceksiniz sen de sıra numarası böyle al neden bunu dert  ediyorsun." Çünkü orada kesinlikle bir bekleyen olacak bilmeyen, ilk defa alan yada hep öyle alan ve daima birinin hakkı gidecek elinden, saatlerce yok yere bekleyecek bunu mahkemeye verse haklı çıkması gerekmez mi?
Günümüzde haklı çıkmayabilir buna bir sürü örnek verilebilir. Şimdi diyelim birinin şöyle savunması olabilir: "bankanın yeni bir sistemi bu", "modern" "siz böyle modern sistemlere karşıysanız " ,"siz gericisiniz sizin yüzünüzden Türkiye ' ilerleyemiyor." diyebilir. Bir örnekle daha ne kadar yanlış olduğunu anlatayım. Bir markette kasalarda bazen kuyruk olur ve sıradayız arkanızdan biri önünüze geçti ne kadar yanlış. He bir yazılımla ben de yazarım koyarım makineye, bankaların müşterilerine daha yaranması için kurulmuş bu hak yeme tuzağına düşmeyin ben umarım ilerde böyle bankalara paramı yatırmam hadi kalmadı hepsi öyle o zaman kendi bankamı kurarım. Bu arada faizden hiç bahsetmedim. O ayrı bir konu zaten. Neyse toparlayalım. He bir de gericilik olayına gelelim.

Eğer bizim yalaka fırsatçılar ne zaman bundan vazgeçip bir bilime, ya da yeni bir şeye katkı sağlayıp geliştirmeye uğraşsalardı şimdi uzayda bizim kurduğumuz istasyonlar, uydular olurdu, arabalarda ve diğer tüm elektronik cihazlarda baya gelişme kaydetmiş olurduk ama tabi bu uzun süren ve onların göstermek istemeyeceği kadar emek gerektirdiği için mümkün olamıyor. Kusura bakmayın ama bu millet buna yıllardır "uyanık ol", "açık göz ol" , gibi öğütler bazında evet bu torpil neredeyse doğru gibi gözüküyor ama işte gerisini size bırakıyorum.

Neyse sözün özü haksızlığa tapmayın kardeşlerim iyi akşamlar. Bunlara uymayın size yapılsa hoşunuza gitmez sizde yapmayın ben şahsen öyle cambazlık numaraları kullanmadan alıyorum nefsime ağır geliyor ama ne yapayım işte şimdilik. Belki şuan anlamsız ama bir gün gelecek ki hesabı sorulur şimdiden bu yanlışa hep beraber dur diyelim ki artık yapılmasın. ☺☻♥