2 Ocak 2015 Cuma

Tirit Yemeği

Merhabalar. Bugün de biraz yemeklerden tirit yemeği üzerinde duralım. Tirit yemeği nasıl yapılır. Öncelikle temel olarak bir tavuk, yufka, zevke göre tereyağ veya zeytinyağı, üzeri için ise bir miktar ceviz veya başka bir kuru yemişi ezip kullanabilirsiniz. Tirit beraberinde ayran da süper gider. Ama zararlı olabilir ben ne biliyim hoşuma gidiyor. Bununla birlikte bu yemek sayesinde tavuk suyu ve tavuk etine de sahip oluyorsunuz.
Bunları da başka yemekler de yapabilirsiniz. Örneğin, tavuk suyuna çorba, pilav yapabilirsiniz. Tavuk etini de fırına verip fırında tavuk yemeği gibi yapabilirsiniz. Neyse konudan çıkmadan tirit yemeğine geri dönelim. Tirit yemeği yörelere göre değişmektedir. Tirit yemeği bütün bir piliç kullanılarak yapılır. Pilicin suyu kullanılır. Yanlışım varsa düzeltin. Böyle güzel bir yemektir yani.

Tirit yemeğinde her kat önce suya batırılır sonra yağ dökülür ve ezilmiş ceviz serpilir. He bu arada yufkalar da üçgen şeklinde kesilip katlanır. Bu işlemler yapılmadan önce katlanır tabi ki. Tereyağ ise eritilip içine de soğan konur. Ben tereyağı pek sevmem. Bence Zeytin yağı daha iyidir.

Neyse bu günlük tirit yemeğinden birazda olsa bahsetmiş olduk bir daha bahsedemeyeceğim çünkü başka bilmiyorum. Bir daha ki sefere ne anlatabilirim? Buluruz bir şeyler. Şimdilik bay bay ☺☻♥