27 Şubat 2015 Cuma

SCRATCH İLE UYGULAMA GELİŞTİRME

scratch
Merhaba arkadaşlar. Scratch daha önce hiç duydunuz mu ben de yakın zamana kadar bilmiyordum. Ama öğrendim. Scratch bir programlama için yapılmış bir yazılım. Bunun ile çok kolay yazılım geliştirebilirsiniz. Yazmak denirse buna tabi ki. Tamamıyla sürükle bırak özelliğine dayanıyor. İşte bildiğiniz programlamadaki gibi yazmak yok sadece sürükle bırak döngü sürükle, koşul sürükle bırak falan.
Bu çok basit olsa gerek ama gelin görün ki yabancısı olunca olmuyor. Bir yerden öğrenmek lazım.

Ama öğrenmenin bir zorluğu yok küçük çocuklara da öğretiyorlarmış çünkü. Programlama temeli oluştursun diye J. Neyse bu programlama türü aslında MIT tarafından geliştirilmiş ve kullanımı kolay. Uygulama veya oyun yapabiliyoruz. Genellikle Milet oyun yapıyor. Bir de bu yaptığınız uygulama veya oyun neyse artık onu bir blog ya da forum gibi bir site üzerinden paylaşılıyor. Ve oradan herkes ulaşabiliyor ne güzel. Biraz deneyim olur.

Bu scratch’ yi kendi sitesinden edinebilirsiniz. Ücretsiz bir program hemen indirip bilgisayarınıza kurulabilir. İndirme linkini birazdan paylaşacağım. Bu arada en sevdiğim özellik ise kodların herkes tarafından görülüp okunabilir olması yani açık kaynak kodlu olduğu için geliştirmeye açık. Başkalarının yaptığı güzel uygulamaların içeriğini görerek fikir edinebilirsiniz. Bu da yeni başlayan için veya kullanıcısı için zaten süper bir geliştirme fırsatı sunuyor.

Neyse iyi akşamlar çok konuşmadan linki yollayayım J.