28 Şubat 2015 Cumartesi

Basit Banner Yapımı

photoscape
Merhaba arkadaşlar. Basit bir şekilde nasıl banner yapılır. Hem de photoshop kullanmadan banner yapmak daha zor değil tabi ki daha kolay bence ben şuan banner tasarımlarımı birazdan bahsedeceğim ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir program vasıtasıyla kolayca istediğiniz bannerları tasarlayabilirsiniz.


Photoscape programı sayesinde ücretsiz ve kolayca banner tasarlayabilirsiniz. Öncelikle Photoscape’ yi indirin ve bilgisayarınıza kurun gerekli indirme linkini paylaşacağım. Zaten Google photoscape yazınca da bulabilirsiniz ilgili indirme sitesini. Bu programı kurduktan sonra artık banner nasıl tasarlayacaksınız onu anlatayım. Öncelikle programı açın ara yüzü aşağıdaki fotoğraf gibi olmalı. Öncelikle yapmak istediğiniz bannerları paintte kendiniz çizin veya başka bir programla yapabilirsiniz. Sonra bu resimlerinizi png veya jpeg olarak kayıt edin bir klasöre. 

photoscapeDaha sonra programı açıp düzenleyiciye girin ve resimlerinizi kayıt ettiğiniz klasörü açın. Ve oradan resimlerinizi düzenleyebilirsiniz. Ve banner olacak kareleri ayarlayabilirsiniz. Ama unutmayın nasıl bir banner yapacağınız size kalmış. Daha sonra ise anigif yazan yeri açın ve oradan bu hazırladığınız fotoğrafları sürükle bırak özelliği ile kolayca bannerlarınızı kayıt edebilirsiniz. Gif uzantılı olarak. Eğer açıklama yeterli olmadıysa youtubede bununla ilgili videolar var. Oradan daha iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz.


Yukarıdaki linkte 2 tane indirme seçeneği var birini seçin. Ben üstekini seçtim.J