30 Aralık 2014 Salı

C Programlama

Merhaba arkadaşlar. C programlama nedir? Bir bilgisayar programlama ve diğer çoğu programlama dilinin temelindedir hatta bazıları sadece ekleme olarak oluşturulmuştur. Örneğin, C++ veya C#  dilleri tamamı ile C tabanlıdır. Sadece kütüphane olarak yeni obje kütüphaneleri ve bazı özellikler eklenmiştir. Daha nesneye yönelinmiştir. C# mesela ,
microsoft uygulama geliştirmek için gerekli bir yazılım dilidir. Veya visual basic de bunun gibidir. C programlama öğrenince yeni bir programlama dili öğrenirken çok da sıkıntı yaşamazsınız. Ama nesneye yönelik bir programlama dili bilmek de  görsel programlama yapmak için yegane bir hazinedir. C programlama öncelikle şu linkten edinebilirsiniz : http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html  buradaki istediğiniz sourceforge 'den indirebilirsiniz.

Bu indireceğiniz Dev C ++  compiler ücretsiz olup bunla C++ da geliştirebilirsiniz. Ama ben C geliştirme kısmından bahsedeceğim. C de yazılım nasıl geliştirilir ? Biraz da bundan bahsedelim☺.

Öncelikle indirdiğiniz programı açın ve yükleyip masa üstüne kurun. Kurulma işlemi bitince karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz çıkacaktır :

Evet resimde gördüğünüz adımı mausun gösterdiği yerden yeni bir çalışma sayfası açın ve karşınıza beyaz boş bir sayfa açılacak alt tarafta bu sayfaya artık yapacağımız uygulamanın kodlarını yazabiliriz.

Mesela küçük bir uygulamayı da yarın beraber yazabiliriz sayfa aşağı doğru uzamasın şimdi. Merak etmeyin çok zor bir şey değil ben çok pratik bir şekilde ve anlaşılır yazılan kodlardan yazacağım ve neyi neden yazdığımı söylediğimde artık siz zaten olayı kavrayacaksınız. Bu blogda isterseniz ileri düzeye kadar C programla anlatabilirim. Neyse şimdilik bu kadar her zaman dediğim gibi :
Hayatta iken her şeyi düşünelim.Yani limit alalım. Limit mutluluk sonsuza giderken hangi sonucu bulduğunuz önemlidir.

☻☺☻