21 Eylül 2015 Pazartesi

Ah Bu Bankalar !

banka
Merhaba. Bu bankalardan nefret ediyorum. Özellikle de sıra numarası verip hakkınızı gasp eden, bankalar. Bu şekilde sizden sonra gelen birinin işlemi sizden önce görülüyor. Bankamatik bile daha adaletli, çünkü önünde kuyruk olur ve önünüze geçmezler genellikle. Geçen de olursa Allah'a havale ederiz. Ama bazı bankalar faizi yiye yiye, müşterilerine de yedire yedire artık kul hakkı tanımaz olmuş da ,gişeden sıra numarası alırsınız bekler durursunuz, beklediğiniz şey nedir peki?
Ben söleyeyim; benden sonra gelen banka müşterilerinin işlemlerini yapması için bekliyormuşum. Eğer şanslıysanız, sabah erkenden işlem yapcaksanız kurtulursunuz ama günün diğer tüm saatlerinde malesef hakkınızı yedirip beklersiniz.

Bu bankalarda yapacağımız işlemlerde adalet beklememek gerekir belki. Çünkü, dediğim gibi devamlı faiz faiz faiz insanların gözü dönmüş, herkez şaşı bakıyor. Emek vermeden nasıl kazanırım? mantığı ile gidiyor. Kime ne zararı var ki diye düşünenlere, bir cevabım var;

Örneğin, Biri borç aldı yani kredi çekti bankadan, faiz bindi aldı başını gitti. Adam ödeyemez ise, evine haciz gelir söke söke alırlar. Bu bankanın müşterileri de çatır çatır faiz olarak yer. Bankanın birinden acı çektirerek aldığı fazla parayı güle güle yemek nasip olur mu? Olur diyenler bugün faiz yiyor. Biz de zannederiz banka ticaretle kazanıyor ve bize kar payı veriyor. Ne ticareti! , bu resmen "Resmi Mafyacılık" ,"Modern Tefecilik" , "Yasal ve Eli Silahsız Mafya" işi bir olaydır.

Şimdi diyeceksiniz bu hangi banka, her banka böyle değil.Adaleti verenlere sözüm yok! Siz anladınız :)