6 Ağustos 2015 Perşembe

GNU Octava Yazılımı

Merhabalar. Bugün size GNU Octava adında bir yazılımı tanıtacağım. Özellikle matematikçiler için faydalı olacak bu program hem ücretsiz hem de genel bir kamu lisansına sahiptir. Bu programı bu kadar önemli klan piyasadaki benzer ürünü olan MATLAP 'tır.
Matlap, bildiğiniz gibi mühendislere, matematikçilere onun haricinde daha bir çok kullanıcıya hitap eden meşhur bir programdır. Ve Ücretli olarak piyasaya sunulmaktadır. Ama Gnu Octava hem ücretsiz hem de oldukça benzer bir program olup adeta matlaba tepki olarak yazılmıştır.

 Free Software Foundation adlı kurumun desteği ile Octava Programı geliştirilmiştir. Octava Yüksek seviyeli yorumlanmış bir dile sahiptir. Nümerik(Sayısal) hesaplamalar için tasarlanmıştır. Örneğin, Lineer ve lineer olmayan sistemlerin sayısal çözümleri hesaplarken kullanılır. Verileri görselleştime gibi kapsamlı grafik yetenekleri de vardır. Bu program dinamik bir şekilde C++, C, FORTRAN ve değer diller kullanılarak yazılmıştır. Aşağıdaki adresten İşletim sisteminize uygun olan GNU Octava' yı edinebilirsiniz :

https://www.gnu.org/software/octave/download.html